Programmalijnen

De Gooise Loopbaandag heeft meerdere programmalijnen voor je samengesteld.

Iedere programmalijn heeft een bijzondere spreker en een serie mooie workshops. Je kunt kiezen om een programmalijn volledig te volgen, maar je kunt ook uit alle workshops je eigen unieke dagprogramma samenstellen. Ook kun je op gesprek bij een speedcoach en je loopbaantest bespreken. En natuurlijk: Netwerken!

Er zijn zes programmalijnen:

  1. Werknemers die hun Persoonlijk Leiderschap willen ontwikkelen
  2. Iedereen die lekker Vitaal in zijn werk wil blijven
  3. Als je nieuw Werk wilt veroveren na reorganisatie of ontslag
  4. Vrouwen: Ontdek de Power & Pit in jezelf
  5. Young Professionals: Maak je ‘next step up’ carrièrestap
  6. Iedereen die een 2de Carrière aantrekkelijk lijkt!
DE PROGRAMMA'S

Persoonlijk Leiderschap


Grand Theater Gooiland 18 november 2016 10 - 16
Henk-Jan Geel

Persoonlijk Leiderschap. Er zijn boekenkasten vol over geschreven. En steeds komt het op hetzelfde neer: Hoe leer jij meer weten over jezelf en dat zodanig toepassen in je leven en werk dat je daardoor uitgroeit tot een evenwichtig, zelfstandig mens.  Jezelf leiden, een mens is daar zijn hele leven mee bezig.

In deze programmalijn ontmoet je inspirerende coaches en trainers. Je gaat aan de slag met je persoonlijke kwaliteiten, exploreert  je werkelijk talent en drijfveren. Je oude, vertrouwde comfortzones laat je achter je!

Plezierig Werken & Vitaliteit


Grand Theater Gooiland 18 november 2016 10 - 16
Albert Sonnevelt

Waar je ook staat in je leven en werk, het is belangrijk dat je je in balans voelt, vitaal bent en met plezier je werk doet. Iedereen ervaart wel eens, dat het daar aan schort. En wat moet je dan doen? In de programmalijn Plezierig Werken & Vitaliteit vind je daar antwoorden op. Leer wat je evenwicht biedt als mens, hoe je jouw creativiteit ontwikkelt. En misschien ontdek je wel nieuwe zin & wijsheid als kompas en een nieuwe, vitale balans.


Psycholoog, leraar en coach. Met zijn instituut Sonnevelt Opleidingen verzamelt hij bijzondere en inspirerende mensen om zich heen.

Werk veroveren!


Grand Theater Gooiland 18 november 2016 10 - 16
Aaltje Vincent

De economie verandert razendsnel. Werkgevers houden hun werknemersbestand tegen het licht, winkelformules worden door internet overbodig. Bezit wordt minder belangrijk maar on-demand gebruik juist wel. De vraag naar jouw kennis en skills verandert ingrijpend en steeds sneller.

In deze programmalijn leer je wat te doen bij een aanstaande reorganisatie of mogelijk ontslag. Vraag advies aan een arbeidsrecht jurist, doe een CV-check, maak een goed LinkedIn profiel en oefen je sollicitatiegesprek. Ontdek je creativiteit om snel aan de slag te komen met netwerken en social media. Speciale aandacht wordt besteed aan werknemers, die op korte termijn hun WW-uitkering dreigen te verliezen. Er is volop netwerkgelegenheid.


Zij is pionier in het combineren van de vakgebieden loopbaan coaching en marketing:
Jobmarketing, simpelweg jezelf zichtbaar maken bij de juiste doelgroep. Zij heeft  een uitgesproken passie in het begeleiden en trainen van mensen die, nadat ze weten wat ze zoeken, hun nieuwe werk willen vinden.

Vrouwen met power en pit


Grand Theater Gooiland 18 november 2016 10 - 16
Fiona Stoop

Je voelt je op en top vrouw, staat in de maatschappij en wilt een baan die bij je past! En als je die al hebt, wil je alleen nog maar beter worden. Je bent gefocused en prettig gedreven. En natuurlijk wil je niet dat je gezin onder jouw drive zal lijden!

In deze programmalijn vind je workshops waar je wat aan hebt. Zij worden geleid door vrouwen die hun vak verstaan en jou graag willen helpen een nog betere versie van jezelf te worden. Centrale spreekster is Fiona Stoop. Zij vertelt je over zichzelf en haar vak.

Deze dag biedt je de mogelijkheid te ontdekken wat je persoonlijke mogelijkheden zijn en hoe jij jouw kennis, kunde en zichtbaarheid kunt vergroten. Kom meer te weten over jezelf en hoe jij nog beter voor jezelf kunt zorgen. Power & Pit, that’s it!


Oprichtster van Pinta People, gepassioneerd businesscoach/trainer en schrijfster van succesboeken als:
“Twitter werkt!”  en “Een baan vinden met socia media in 90 minuten” Op 1-11 komt haar nieuwste boek uit: “Je bent aangenomen!”

Young Professionals: Je ‘next step up’


Grand Theater Gooiland 18 november 2016 10 - 16
Mark Siegenbeek van Heukelom

Vijftig procent van de beroepsbevolking kijkt uit naar een andere baan. Vanwege de nasleep van de crisis zetten nog weinig mensen de stap. Als Young Professional kies je echter je eigen weg.

In deze programmalijn besteden we aandacht aan het ontwikkelen van je persoonlijk en professioneel talent, het ‘plotten’ van je ideale baan en het groeipad daar naar toe. Onderweg loop je aan tegen blokkades; onze carrière verloopt niet steil omhoog. Deze programmlijn is speciaal voor jonge mensen die hun eerste loopbaanstap gezet hebben en nu echt werk van hun loopbaan willen maken. Onderwerpen: quarterlife dilemma’s, gaming, levensvragen, pitchen en bloggen.

Je 2de carrière


Grand Theater Gooiland 18 november 2016 10 - 16
Ad Bergsma

Organisaties zijn constant in beweging. Je werk verandert, inhoudelijk, qua technologie. Je moet slimmer, effectiever werken. Je kennis en ervaring worden nog wel gewaardeerd, maar ben je opgewassen tegen ‘dat jonge spul’ met al die creatieve en organisatorische skills? Wil je dat nog wel en zo nee, wat dan?

Deze programmalijn gaat nader in op onderwerpen als het ontwikkelen van persoonlijke meerwaarde, het eigen leiderschap en het vitaal blijven voor de werkzame jaren die voor je liggen. Jezelf omdenken van baan naar werk, leven en werken vanuit je bezieling, je overtuigen te lijf gaan en langs die recruiters komen!


Wetenschapper en filosoof als het gaat om menselijk geluk en vitaliteit, vandaag speciaal voor de eigen wijsheid zoekende mens!